HRADY A ZÁMKY HISTORICKÁ MISTA CÍRKEVNÍ PAMÁTKY PAMÁTKY UNESCO HOME PAGE HOME PAGE 15 KRKONOŠE 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 10 VÝCHODNÍ ČECHY 09 ČESKÝ RÁJ 08 ČESKÝ SEVER 07 SEVEROZÁPADNÍ ČECHY 06 ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ 05 PLZEŇSKO 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY 01 PRAHA 02 OKOLÍ PRAHY PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY KONGRESOVÁ TURISTIKA AKTIVNÍ DOVOLENÁ PŘÍRODA LÁZNĚ 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY
Čtvrtek 28.43.2024
 

ATUR ČR
Podmínky členství ATUR ČR
Aktuality ATUR ČR
Aktuality členů ATUR ČR
Kalendář akcí ATUR ČR
VYHLEDÁVACÍ CENTRUM
Rejstřík ČR
Databanka akcí
ČESKÁ REPUBLIKA
Základní informace o ČR
Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR
Pohádkové regiony
Osobnosti a rodáci
Informační centra
Průvodcovské služby
Tlumočníci a překladatelé
PŘÍRODA A JEJÍ OCHRANA
Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
PAMÁTKY A ZAJÍMAVOSTI
Památky UNESCO
Památkové rezervace
Památkové zóny
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady, zámky a tvrze
KULTURA, ZÁBAVA, SPORT
Kultura a zábava
Sport a relaxace
Zimní sporty
Aktivní dovolená
FOLKLOR A TRADICE
Etnografický region
Etnografický subregion
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
LÁZEŇSTVÍ
Lázeňská zařízení
Lázeňské domy a sanatoria
TURISTIKA A VOLNÝ ČAS
Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Lyžařské oblasti
Vinařská turistika
KLUB ČESKYCH TURISTŮ
Krajská oblast KČT
Odbor KČT
Turistické odznaky a známky
KONGRESOVÁ TURISTIKA
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ
Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Království perníku

Košt o krála slováckéj klobásky 2009

Slovenská klobáska "Trhni si" podruhé zabodovala na koště O krála slováckéj klobásky
Velká nad Veličkou- Rekordní účast vzorků klobásek s číslem 105 dodaných z Česka, Slovenska a Bulharska, rekordních na tisíc spokojených návštěvníků byly hlavním hodnotícím ukazovatelem pátého koštu O krála slováckéj klobásky. Ten se konal v první májový den v centru regionu Horňácka. Degustaci předcházela náročná týmová práce padesátky děvčat v krájení a napichování vzorků na tácky z 305 kilogramů dodaného masa. Mezi pětadvacítkou pozvaných hodnotících hostů a řezníků v uzavřené společnosti byl mimo jiné i horňácký primáš Martin Hrbáč či klobáskový mistr světa z loňského roku v Rakousku Václav Klátil z Pacova, starostové nejen z horňáckých obcí. Vedle horňáckých cimbálových muzik primášů Jendy Grabce z Velké a Jožky Staše z Lipova se před slavnostním vyhlášením výsledků přijel z národní přehlídky muzik v Kyjově a získáním druhého místa ukázat precizně sehraný "orchestr" mladých muzikantů ZUŠ Z Velké nad Veličkou.
Prvenství z klobáskové soutěže nakonec putovalo do sousedního slovenského regionu Kopanice. Slováckým králem klobásek na rok 2009 se stal z lidu (hodnotilo 562 návštěvníků!) vzorek Trhni si výrobce SVAMAN z Myjavy. Jedná se o miniaturní trvanlivé klobásky, dlouhé kolem pěti centimetrů. "Pochopitelně je to pro nás prestižní událost jako Slováci zvítězit v tak silné konkurenci a velmi si prvenství vážíme. Se vzorkem Trhni si se už prezentujeme po celém Česku a zákazníkům také chutná a to jen potvrzuje jeho kvalitu. U tohoto koštu obdivujeme organizaci koštu, společenskou úroveň a chtěl bych vyzdvihnout práci neúnavného týmu děvčat, které připravovaly- krájely vzorky klobásek," řekl při předávání cen jeden z dvojice spolumajitelů tohoto známého Řeznictví a uzenářství SVAMAN Milan Majtán v doprovodu svého syna Milana. Se vzorkem Trhni si odvezli do síně slávy v sídle firmy Krála slováckéj klobásky i v loňském roce. Další v celkovém pořadí. 2místo: František Kuda, Slavkov u Brna za klobásku s plísňovou příchutí. Třetí místo: Hadač a Zaplatel, Rosice u Brna za Čabajskou klobásku. Výsledky kategorie klasická slovácká klobáska: 1. místo: Řeznictví u Kusáků, Ostrožská Nová Ves, Komínová klobása, 2. místo: Řeznictví u Kusáků, ONV, Kmínová klobása. 3. místo: Řeznictví Karel Kusák, Bzenec, Sklepní klobása. Výsledky kategorie trvanlivá papriková klobáska: 1. místo: Jan Buchta, Šlapanice u Brna, Buchtova klobása. 2. místo: SVAMAN spol. s r.o., Myjava, Myjavské cigáro. 3. místo: Řeznictví MORAVA, Hodonín, Měštanská klobása. Antonín Vrba
Mňam fotografie
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO
Mikroregion HORŇÁCKO

Antonín Vrba
Velká nad Veličkou
mob.: 608 813 592
e-mail: vrbaa@seznam.cz

Diskusní fórum čtenářů
(prozatím žádný názor)

DALŠÍ INFORMACE: Mikroregion HORŇÁCKO
Zveřejněno 02.05.2009 v 19:31 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
Praha
Okolí Prahy
Jižní Čechy
Šumava
Plzeňsko
Západočeské lázně
Severozápadní Čechy
Český sever
Český ráj
Východní Čechy
Vysočina
Jižní Morava
Střední Morava
Severní Morava a Slezsko
Krkonoše