HRADY A ZÁMKY HISTORICKÁ MISTA CÍRKEVNÍ PAMÁTKY PAMÁTKY UNESCO HOME PAGE HOME PAGE 15 KRKONOŠE 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 10 VÝCHODNÍ ČECHY 09 ČESKÝ RÁJ 08 ČESKÝ SEVER 07 SEVEROZÁPADNÍ ČECHY 06 ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ 05 PLZEŇSKO 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY 01 PRAHA 02 OKOLÍ PRAHY PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY KONGRESOVÁ TURISTIKA AKTIVNÍ DOVOLENÁ PŘÍRODA LÁZNĚ 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY
Pátek 19.47.2024
 

ATUR ČR
Podmínky členství ATUR ČR
Aktuality ATUR ČR
Aktuality členů ATUR ČR
Kalendář akcí ATUR ČR
VYHLEDÁVACÍ CENTRUM
Rejstřík ČR
Databanka akcí
ČESKÁ REPUBLIKA
Základní informace o ČR
Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR
Pohádkové regiony
Osobnosti a rodáci
Informační centra
Průvodcovské služby
Tlumočníci a překladatelé
PŘÍRODA A JEJÍ OCHRANA
Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
PAMÁTKY A ZAJÍMAVOSTI
Památky UNESCO
Památkové rezervace
Památkové zóny
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady, zámky a tvrze
KULTURA, ZÁBAVA, SPORT
Kultura a zábava
Sport a relaxace
Zimní sporty
Aktivní dovolená
FOLKLOR A TRADICE
Etnografický region
Etnografický subregion
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
LÁZEŇSTVÍ
Lázeňská zařízení
Lázeňské domy a sanatoria
TURISTIKA A VOLNÝ ČAS
Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Lyžařské oblasti
Vinařská turistika
KLUB ČESKYCH TURISTŮ
Krajská oblast KČT
Odbor KČT
Turistické odznaky a známky
KONGRESOVÁ TURISTIKA
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ
Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Království perníku

Vinařství Soviš [ Vinařský podnik či producent ]

Vinařství Soviš, vinohrad
Rodinná firma Vinařství Soviš obhospodařuje 4,5 ha vinic z nejlepších viničních tratí v katastru starobylé vinařské obce Blatnice pod Svatým Antonínkem, v podhůří chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty s roční produkcí 20 000 lahví ročně. Firma má několikaletou tradici a praxi ve výrobě vín které jsou u našich zákazníků velmi oblíbená.


ČERVENÁ VÍNA:

Rulandské modré
Teplota konzumace: 16 - 18 °C
Doporučujeme k jídlu: jemným úpravám zvěřiny a tmavých mas,
jemným typům ušlechtilých sýrů.
U nás se pěstuje již od dob císaře Karla IV. Červená barva by měla být světle granátová, u starších vín až s cihlově rubínovým odstínem, někdy zlatavým. Plný a jemný buket mívá hořkomandlový nádech a u starších ročníků se potom objevují tóny švestkových a ořechových vůní lahvové zralosti. V chuti je harmonické, sametové, delikátní, neobyčejně jemně natrpklé a jeho kořennost vyniká při napadení hroznů ušlechtilou hnilobou.

Svatovavřinecké
Teplota konzumace: 14 - 16 °C
Doporučujeme k jídlu: vepřové maso, zvěřina, husa či kachna
Barva vína je intezivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Víno je plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje a stává se jemným, hebkým a aromatickým. Výborně se hodí do směsy s Modrým Portugalem nebo Rulandským modrým.

Cabernet Moravia
Teplota konzumace: 16 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, zvěřina v pikantní úpravě
Barva vína je intezivní, tmavočervená, někdy s fialovými odstíny. Víno je plné díky vyššímu obsahu kyselin a tříslovin, stárnutím se změkčuje a stává se jemným, hebkým a aromatickým. Výborně se hodí do směsy s Modrým Portugalem nebo Rulandským modrým.

Cabernet Sauvignon

Merlot

André
Teplota konzumace: 14-18 °C
Doporučujeme k jídlu: pečená kachna, kořenité steaky, zvěřina

Neronet


BÍLÁ VÍNA

Irsai Oliver

Müller Thurgau
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 9 - 11 °C
Doporučujeme k jídlu: předrkmy, ryby, zeleninová jídla

Muškát moravský
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: lehčí sladké dezerty, samostatně

Veltlínské zelené
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, ryby, drůbeží maso

Veltlínské zelené
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: hovězí, ryby, drůbeží maso
V dobrých ročnících je extraktní a je vhodné k archovaci

Sylvánské zelené
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 11 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: telecí řízky, studené předkrmy Původ odrůdy je předpokládaný v Rakousku. Víno je barvy zelenožluté, jemné, lahodné, lehce kořenné. Vyniká neutrálními harmonickými a odrůdově typickými vůněmi. Zpravidla se konzumuje jako mladé, archivace je možná, ovšem pouze za zvláštní opatrnosti při školení. Celkovým charakterem se přibližuje Neuburskému a jako vyzrálé je výborné pro společenské události, neboť jeho pití neunavuje. Vhodné k předkrmům a běžnm jídlům.

Chardonnay
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: telecí řízky, studené předkrmy
Původ odrůdy je předpokládaný v Rakousku. Víno je barvy zelenožluté, jemné, lahodné, lehce kořenné. Vyniká neutrálními harmonickými a odrůdově typickými vůněmi. Zpravidla se konzumuje jako mladé, archivace je možná, ovšem pouze za zvláštní opatrnosti při školení. Celkovým charakterem se přibližuje Neuburskému a jako vyzrálé je výborné pro společenské události, neboť jeho pití neunavuje. Vhodné k předkrmům a běžnm jídlům.

Rulandské bílé
révové víno s přívlastkem pozdní sběr
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: ryby, pokrmy z drůbeže, sýry

Ryzlink rýnský
révové víno s přívlastkem kabinet
Teplota konzumace: 9 - 11 °C
Doporučujeme k jídlu: ryby, předkrmy, drůbež
Víno je světle žluto zelené barvy. Vyniká delikátní, květinově kořenitou vůní, která připomíná lipový květ.

Ryzlink vlašský
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: předkrmy, lehce upravené ryby
U nás patří k nejpěstovanějším odrůdám. Víno je světle zelenožluté barvy a má jemný odrůdový buket, který připomíná luční květiny a na vapenitých půdách pak s lipovým nádechem. Jemné a plné víno je velmi příjemné, čerstvě svěží chuti, s jemně šťavnatou nevtíravou kyselinkou, která pobízí k pití. Při zrání na láhvi dosahují dobré ročníky díky dlouhodobému uchování kyselin vysoké jakosti a vyhraněného odrůdového charakteru.

Sauvignon
Teplota konzumace: 10 - 12 °C
Doporučujeme k jídlu: sýry, ryby, předrkmy
Víno má širokou škálu aromat a to podle vyzrálosti, klonu a půdně geologického původu.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Vinařství Soviš
Dušan Soviš
Blatnice pod Sv. Ant.
696 67 Blatnice pod Svatým Antonínkem
Česko (CZ)
tel: (+420) 518 331 415
(+420) 604 983 903
fax: (+420) 518 331 415

UMÍSTĚNÍ


AKTUALIZACE: Ladislav Hollý (archívní záznam) org. 56, 27.04.2005 v 09:52 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
Praha
Okolí Prahy
Jižní Čechy
Šumava
Plzeňsko
Západočeské lázně
Severozápadní Čechy
Český sever
Český ráj
Východní Čechy
Vysočina
Jižní Morava
Střední Morava
Severní Morava a Slezsko
Krkonoše